Adresa 123
6320, Portorož
Pozovite nas 24/7
+386 40 123 456
Prvi voćni kamp u Hrvatskoj

Zdrava hrana je pre svega ona koja nije kuvana, pečena, koja je prirodna, živa hrana. Pravog puta do zdravlja nema bez prirodne hrane. Tako je naš organizam dizajniran, tako ga je Priroda stvorila. Kada jedemo sirovu hranu naše stanice oživljavaju, gube se teškoće i bolesti i čovek se oseća lepo i lagano. Nije samo bolest ta koja ljude usmeri na ovu prehranu, ali ima i takvih. Nije neophodno da čoveku treba jak doručak. Onda sva energija ide u želudac i on je troši na probavu te jake hrane. Telo treba prepodne da koristi energiju da se izbaci otrov iz organizma. To je najvažnije, detoksikacija. Najbolje je uzeti za doručak sezonsko voće.

Kad nešto pojedete, vi se morate osećati kao da ste dobili šut nekakve infuzije. Hrana je život i gorivo. A mi smo smešni, mi se najedemo, budemo tromi i idemo spavati. To je loše. Svaka hrana od koje nam se spava i čini nas tromima nije dobra hrana. Telo je savršeni mehanizam i vrlo je inteligentno. Ima mogućnost da se samo izleči, ali mu treba osigurati uslove za to. Vlada mit da sirova hrana nije ukusna. Jede se voće, povrće, orašasti plodovi, sve klice, to je vrlo, vrlo bogata hrana jer se jede živa. Ako jabuku skuvamo pa posadimo, neće niknuti drvo jabuke, neće niknuti klica, život. Ako posadimo svežu, ona će niknuti. Ovakvom hranom unosimo čistu energiju koju je voće i povrće prikupilo iz vazduha, vode, zemlje, ostaloga. Osećamo se puno bolje, poletnije, imamo više energije i dajemo našem telu pravu informaciju, a to mu zapravo i treba.

Prvi voćni kamp u Hrvatskoj u Dragotinu 2017. je okupio nešto više od 30 učesnika, a među organizatorima sam bio i ja. Od tada redovno organiziujemo voćne kampove ove vrste, na koje dolaze ljudi iz celog regiona.

Mića Živković

Add Comment