Adresa 123
6320, Portorož
Pozovite nas 24/7
+386 40 123 456
Meditacija – dar i čudo

Meditacija je najveće „čudo” i dar koji smo dobili za života, dok smo u ljudskom telu. Dar koji je u nama, koji hrani našu dušu, našu svest. Kosmički orgazam blaženosti, harmonije, visokih vibracija mira. Tokom meditacije smo u nekom drugom, višem stanju svesti, zapravo čista smo svest, zato se osećamo kao u nekoj drugoj dimenziji, vibraciji. Tu smo, ali u sasvim drugačijoj ulozi…svesni tela koje je u sasvim mirnom stanju..stanju Nirvane. Dok spavamo, u dubokom snu, mi zapravo meditiramo, ali to ne radimo svesno. Kada meditiramo mi smo svesni svega, čista smo svest.

Kako doći do meditacije, kako meditirati? Verujem da je meditacija individualno iskustvo, da instant recept ne postoji, kao ni jedan način za sve ljude. Postoje razne tehnike, uglavnom tehnike disanja ( koje nas uvode u meditaciju ) i razne tehnike meditacije. Dah je veza između fizičkog i spiritualnog tela.

Moje iskustvo je sledeće. Pola godine sam disala Sudarshan kriju

( vrlo moćna i pročišćujuća tehnika disanja, kako za fizičko telo tako i za emotivno i spiritualno telo ). U isto vreme sam promenila način ishrane, izbacila meso, mlečne proizvode i junk hranu, kafu. Nisam pila nikakve lekove, hemiju. Spontano sam promenila životne navike, pri tome nisam imala osećaj da se odričem bilo čega. Živela sam u skladu sa onim kako sam osećala da treba, u skladu sa svojom vibracijom. Posle pola godine takvog načina života i prakse, meditacija mi je došla sama, spontano. Nakon vežbi disanja – Sudarshan krije, desila mi se jednog dana promena vibracije, nisam osećala da dišem, nisam osećala potrebu za disanjem. Bila sam svesna tela, koje je odmaralo zapravo, kao u dubokom snu, samo što sam bila svesna svega ovaj put. Telo mi je promenilo vibraciju i našla sam se u najlepšem stanju do tada u životu. Nisam skoro ništa znala o meditaciji, samo sam se prepustila tom predivnom, rečima teško objašnjivom osećaju, stanju blaženstva…kada si jedno sa Univerzumom. Nakon tog iskustva sam se zainteresovala za meditaciju. Počela sam da čitam knjige na tu temu, da odlazim na razne kurseve i predavanja. Eksperimentisala sam, učila od drugih ono što sam osetila da je za mene, ali uvek sam sledila sebe, svoj put. Moja duša je moj vodič, moj guru. Smatram da od drugih možemo učiti, ali slediti možemo samo sebe. Mi smo rođeni kao originali i veliki je uspeh da to i ostanemo tokom života. Od kad sam počela da meditiram, probudila se u meni velika radost, bez razloga. Radost je naše prirodno stanje, kada se um umiri. Um je dobar sluga ali jako loš gospodar. Stalno brine, ako ga pustimo da radi po svome. Pored radosti, prisutnosti, nisam više brinula, samo sam uživala i uživam u sadašnjem trenutku. Kvalitet života mi se popravio. Počela sam da uživam u naizgled običnim stvarima. Počela sam da zaista živim i uživam u životu. Zdravlje mi se generalno popravilo i shvatila sam smisao onoga, da telo nije ni zdravo ni bolesno, odraz je SVESTI.

Meditacija nas vraća nama samima, našoj pravoj prirodi, smiruje um, budi radost, ljubav, razvija svest. Dolazi iz naših unutrašnjih dubina, ne spolja. Zato treba da istražujemo svoju unutrašnjost, tamo su svi odgovori i najveće bogatstvo. Najveće bogatstvo je u nama samima. To je ono što je zaista naše, to smi MI.

Saloni Bali

Add Comment